Oferta TV

Oferta telewizji oferowanej przez Maverick

Re: Oferta TV

Postprzez jajo007 23 wrz 2009, o 16:11

Witam, wkońcu po 9 miesiącach oczekiwań doczekałem się u siebie TVHD by Maverick! na początku były od 16.09 do 22.09 były problemy w odbiorze - obraz sie przycinal (zly switch w piwnicy czy cos takiego) ale dziś usterka została usunięta i TV śmiga! obraz zachwyca a do tego dzwiek 5.1 :))) na to czekalem. Dodatkowo mam STB z funkcją nagrywania co tez jest fajnym bajerem. Ogolnie jak to na poczatku bywa byly problemy, ale teraz jestem wkoncu usatyfakcjonowany i zycze Maverick aby usluga sie rozwijala i byla sukcesem firmy. Czekam na VOD i pozostale uslugi zwiazane z TVHD Maverick. Pozdrawiam!
jajo007

Sieć: Sarmacka

Oferta TV

Postprzez Lio 29 wrz 2009, o 09:00

Jak dla mnie oferta nie jest konkurencyjna (to oczywiście tylko moje zdanie). Liczyłem, że po wejściu TV Maverick zrezygnowanie z kablówki będzie bardziej opłacalne...niestety...jest drożej niż u konkurencji :lol: Dla porównania...cena za dzierżawę dekodera HD w INEA = 5zł miesięcznie (Maverick 10-20zl/m-c). Przełączenie z TV analogowej na cyfrową bezpłatne (Maverick 49 lub 99zł za podłączenie). Pakiet podstawowy Inea zawiera kilka kanałów discovery, planete, travel & living, national g i inne pierdołki typu viva pl, mtv pl, polsat'y, tvn'y i kosztuje 49,90 (M. wielotematyczny 39zl+4zl discovery+3,99 MTV pl+ 4zł planete+4,99 za polsta cafe i travel (w INEA jest to w podstawowym) - i już mamy 55,98. Jak do 55,98 doliczymy dekoder średnio 15zł mamy ok 70zł. Do tego koszt instalacji ;)
Porównałem również ofertę pakietu canal+. Inea proponuje umowę na 12 m-cy z czego 1 miesiąc (aktywacyjny za darmo). Kolejne 3 m-ce 1zł. Miesiące 4-8 to 29,90zl, pozostałe 9-12 39,90zl. Średnio za 13 m-cy zapłacimy 24,68 +5 zł za HD. W Maverick'u 32zł + 5,99 za HD.

Rozumiem, że nie każdy potrzebuje MTV czy VIVE, jak to jest również w moim przypadku, ale jeśli porównamy obie oferty, to różnica jest powalająca.
Podsumowując. Pakiet INEA z Canal+ i opłatą za dekoder 79,58zł w Maverick'u z opcją najtańszego dekodera i canal+ 97,98zł. Rozumiem, że przez zakup pakietów z mtv czy travel dostajemy jakiś inny program, ale wracamy do korzeni, czyli płacimy za coś, czego tak naprawdę wcale nie potrzebujemy.

Jeśli chodzi o nagrywanie czegokolwiek w obu ofertach jest taka możliwość, tylko ile osób z tego korzysta :D ? Maverick oferuje dostęp do jakichś filmów (które tematycznie nie każdemu muszą odpowiadać) i to jest na mały "+". Dla fascynatów gadżetów może oferują hiper, super bajery i dekodery, które robią nawet salto w tył, ale dla pospolitych użytkowników ta oferta jest dużo droższa i delikatnie mówiąc niekonkurencyjna...

Bardzo chętnie przeczytam inne opinie...oparte oczywiście liczbami/faktami...może się mylę i jednak warto się przenieść...

Pozdrawiam
Lio
Lio

Sieć: Piastlan

Postprzez lukasz 6 paź 2009, o 18:49

Szanowny Panie Lio.
Wszystko zależy od tego kto co potrzebuje i kto z czego korzysta. Ja mam nieszczęście mieszkać na zmonopolizowanych przez Inee Ratajach i korzystać z TV z Inei.
Płacę miesięcznie 103,4 zł
54,90 za pakiet cyfrowy
9,00 za kanały sportowe - chodzi o Eurosport 2
8,00 za Polsat sport HD
9,50 za MTV HD
9,00 za Discovery HD
8,00 za TVP HD
5 zł za dekoder

W Mavericku za identyczną ofertę zapłaciłbym 75,50 zł
39,00 Pakiet wielotematyczny
6,50 Polsat Sport HYD
15,00 Więcej HD
15,00 Dekoder HD motoroli z wodotryskami

Dla mnie oferta Mavericka była by dużo atrakcyjniejsza.

Pomijając fakt że za 75,50 + 55 zł czyli 130,50 miałbym pakiet TV który mnie interesuje + INTERNET 10 Mbit/s w nocy podwajany do 20Mbit/s

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji :)
Mam nadzieję że dobrze policzyłem wszystko
lukasz

Postprzez Lio 7 paź 2009, o 07:49

Internet jest podwajany z 5 na 10 i przynajmniej kilka razy w miesiącu nie działa, ale to jest osobny temat...sam z niego korzystam.

Opierając się na 4 kanałach HD przy porównywaniu oferty i TVP HD ;) , to rzeczywiście oferta Mavericka wygląda troszkę lepiej.

Inea:
Polsat sport jest w pakiecie podstawowym
discovery travel/science/World, Animal Planete, National Geografhic, Planete również,
jak i MTV. Całość kosztuje 54,90zł + 9 zł za poniższe kanały, czyli wymieniony przez Ciebie E2 = 63,90zł + 5zł za dekoder i nadal wychodzi taniej. Pomijam już koszt instalacji, który jest równy opłacie INEA SPORT na prawie 6m-cy :)

INEA Sport 9zł:
ESPN Classic
Polsat Sport Extra
TVP Sport
Eurosport 2
Extreme Sports Channel

Podsumowując...każdy doszuka się w obu ofertach "+" i "-" w zależności od tego na jakich kanałach oprze swoje wyliczenia i co komu jest potrzebne. Nawiązując do pierwszej wypowiedzi Maverick nie wprowadził oferty, która dla zwykłego użytkownika jest bardziej opłacalna. Poza tym w większości domów nadal nie ma TV przystosowanych do oglądania HD.

Liczyłem, że w ich ofercie będzie możliwość wybrania 20 kanałów (dokładnie takich jak chcę bez zbędnych śmieci) i zapłacenie np. 2zł za każdy. Natomiast nie ma żadnego kroku w przód...jeden pozytyw...jak wcześniej wspomniałeś - jest możliwość wyboru dostawcy usług...Miejmy nadzieję, że konkurencja i prawa rynku zrobią swoje...

pozdrawiam
Lio

Postprzez lukasz 7 paź 2009, o 10:12

Lio napisał(a):Liczyłem, że w ich ofercie będzie możliwość wybrania 20 kanałów (dokładnie takich jak chcę bez zbędnych śmieci) i zapłacenie np. 2zł za każdy. Natomiast nie ma żadnego kroku w przód...jeden pozytyw...jak wcześniej wspomniałeś - jest możliwość wyboru dostawcy usług...Miejmy nadzieję, że konkurencja i prawa rynku zrobią swoje...

Co do wyboru pojedynczych kanałów - jest to nie możliwe z powodu podpisywanych umów przez nadawców telewizyjnych - wymagają oni żeby część programów (za które jest opłata per użytkownik) była w pakiecie podstawowym i bez spełnienia tego warunku nie ma możliwości podpisywania umów.

Co do kroku w przód - jest nim napewno wprowadzenie komunikacji dwukierunkowej i stworzenie systemu pozwalającego na interaktywność widza - np. możliwość zmiany kamery poprzez pilota podczas oglądania meczu piłkarkiego. Ale do tego jeszcze nadawcy muszą zacząć emitować w ten sposób programy ...

Co do konkurencji to zdecydowanie to jest pozytyw.
Proponuję przeczytać: http://tiny.cc/vtzmy
lukasz

Postprzez algier 23 lis 2009, o 11:19

Mam pytanie dlaczego w ofercie nie ma kanału TVN HD?
Wszystkie kanały grupy TVN są a HD brak, czym jest to spowodowane?
I brak mi jeszcze w ofercie lokalnego WTK
algier

Sieć: Karpia

Postprzez Maverick 23 lis 2009, o 16:34

Lokalne TVP info Poznań, oraz WTK lada dzień znajdą się w podstawowej ofercie. TVN HD - wyjaśnię sprawę i natychmiast napiszę dlaczego nie ma i kiedy będzie dostępny ?
Maverick

Postprzez tomek13-09 24 lis 2009, o 17:18

No cóż, ja może powiem tak.
Umowa podpisana już prawie od miesiąca, wyszło razem z dekoderem 70zł z groszami, a wszystkich obiecanych funkcji jak niebyło tak niema. Oczywiście zaraz mi ktoś odpowie że wszystko do wprowadzenia, ale skoro miało być, to skoro za to płace to powinno być. Tak samo obiecany 10megowy internet po podpisaniu umowy tv. Też tego nie widać. Już nie wspomne o częstych awariach telewizji.
Ale ogólnie powiem że telewizja jest OK. Byle szybciej wyeliminować wszystkie problemy i niedociągnięcia i będzie super.
Pozdrawiam.
tomek13-09

Sieć: Sarmacka

Poprzednia strona

Powrót do TV HD