Jak dla mnie oferta nie jest konkurencyjna (to oczywiście tylko moje zdanie). Liczyłem, że po wejściu TV Maverick zrezygnowanie z kablówki będzie bardziej opłacalne...niestety...jest drożej niż u konkurencji

Dla porównania...cena za dzierżawę dekodera HD w INEA = 5zł miesięcznie (Maverick 10-20zl/m-c). Przełączenie z TV analogowej na cyfrową bezpłatne (Maverick 49 lub 99zł za podłączenie). Pakiet podstawowy Inea zawiera kilka kanałów discovery, planete, travel & living, national g i inne pierdołki typu viva pl, mtv pl, polsat'y, tvn'y i kosztuje 49,90 (M. wielotematyczny 39zl+4zl discovery+3,99 MTV pl+ 4zł planete+4,99 za polsta cafe i travel (w INEA jest to w podstawowym) - i już mamy 55,98. Jak do 55,98 doliczymy dekoder średnio 15zł mamy ok 70zł. Do tego koszt instalacji
Porównałem również ofertę pakietu canal+. Inea proponuje umowę na 12 m-cy z czego 1 miesiąc (aktywacyjny za darmo). Kolejne 3 m-ce 1zł. Miesiące 4-8 to 29,90zl, pozostałe 9-12 39,90zl. Średnio za 13 m-cy zapłacimy 24,68 +5 zł za HD. W Maverick'u 32zł + 5,99 za HD.
Rozumiem, że nie każdy potrzebuje MTV czy VIVE, jak to jest również w moim przypadku, ale jeśli porównamy obie oferty, to różnica jest powalająca.
Podsumowując. Pakiet INEA z Canal+ i opłatą za dekoder 79,58zł w Maverick'u z opcją najtańszego dekodera i canal+ 97,98zł. Rozumiem, że przez zakup pakietów z mtv czy travel dostajemy jakiś inny program, ale wracamy do korzeni, czyli płacimy za coś, czego tak naprawdę wcale nie potrzebujemy.
Jeśli chodzi o nagrywanie czegokolwiek w obu ofertach jest taka możliwość, tylko ile osób z tego korzysta

? Maverick oferuje dostęp do jakichś filmów (które tematycznie nie każdemu muszą odpowiadać) i to jest na mały "+". Dla fascynatów gadżetów może oferują hiper, super bajery i dekodery, które robią nawet salto w tył, ale dla pospolitych użytkowników ta oferta jest dużo droższa i delikatnie mówiąc niekonkurencyjna...
Bardzo chętnie przeczytam inne opinie...oparte oczywiście liczbami/faktami...może się mylę i jednak warto się przenieść...
Pozdrawiam
Lio