Procek,mobo,chlodzenie,zasilacz... itd

Procek,mobo,chlodzenie,zasilacz... itd

Postprzez fazi 13 sty 2009, o 23:48

Barton 2.5+ + MOBO asus a7n8x-xe + chlodzenie pentos AlCu100
Ramy 2x 512 GeiL ddr 400mhz -
chlodzenie na grafe pentagrama Freezone XC-70 Cu+ LED w stanie praktycznie idealnym - kupilem chyba w sierpniu tego roku
zasilacz fortron 350w rev.a

Do chlodzenia na grafe moge dodac sama karte, ale jest z nia cos nie tak... dzialam na niej teraz na obnizonych taktowaniach na rdzeniu i pamieciach - na standardowych pojawiaja sie artefakty. Cena z grafa to +40zl

Grafika sapphire radeon9600pro wersja mocniejsza atlantis.

cena z grafa - 340zl
cena bez grafy -300zl
Ostatnio edytowano 14 sty 2009, o 23:40 przez fazi, łącznie edytowano 1 raz
fazi

Sieć: Karolin

Re: Procek,mobo,chlodzenie,zasilacz... itd

Postprzez RamzeSS 14 sty 2009, o 17:09

Witam,
czytam notkę kolegi Faziego i zastanawiam się, czy śmiać się czy płakać :< ? Cena za omawiany zestaw jest wygórowana - to tylko moja opinia :lol:. Dla porównania in.corte. (przykładowa konfiguracja):
Procesor:
http://www.proline.pl/sklep.php?prodid= ... 850E+AM2+B
Płyta z grafiką (GF 6100):
http://www.proline.pl/sklep.php?prodid= ... -M61PME-S2
Pamięci (*2):
http://www.proline.pl/sklep.php?prodid= ... B+5300+667
Całość: 412,00 zł (brutto)

Sprzęt jest nowy, na gwarancji (24-36 mc-y).Ponadto istnieje możliwość, w terminie późniejszym, rozbudowy sprzętu o nowy procesor, pamięci i dysk (Sata)...
Nie jest to konfiguracja marzeń, ale do prac biurowych się nadaje. Można bez problemów oglądać DiVX, DVD oraz grać w niektóre gry. Konfiguracja zaproponowana przez Faziego, przy tej, którą zaproponowałem wypada BLADO i TO BARDZO :lol: !!! Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości. Zastanawiające jest także to, iż karta na op.cit. obnizonych taktowaniach na rdzeniu i pamieciach, działa. Widocznie zestaw był nieźle (nieumiejętnie) przetaktowany!

Najbardziej nie lubię jak ktoś op.cit. struga tatę wariata (source: film Miś). Polowania na łosie, w styczniu, są zabronione! Chociaż w Polsce jest ich pod dostatkiem :D
Pozdrawiam wszystkie łosie - i zapraszam do dyskusji :P
RamzeSS

Postprzez fazi 14 sty 2009, o 23:40

nie pasuje cena - nie kupuj

fakt - nie obcialem sie (ogloszenie kopiowane) i nie zmienilem ceny.

Oddam za 300zl.

Karta - dla Twojej wiadomosci chodzila na taktowaniach normalnych - spowodowane jest to czym innym, ale nie bede wdawal sie w dyskusje bo widze ze szukasz tylko prowakacji.

ps. do swojej wydajnej konfiguracji nie zapomnij dodac zasilacza.

Pragne takze zauwazyc ze samo chlodzenie sprzetu jest sporo warte, chlodzisz boxem - ok Twoj wybor.
I po drugie - przypominam ze pamieci im starsze - tym drozsze.

Jezeli mozesz - nie wypowiadaj sie wiecej na temat tego jaki cudowny sprzet mozesz zlozyc za 400zl. Powiedzialem - nie jestes zainteresowany - nie kupuj
fazi

Postprzez RamzeSS 15 sty 2009, o 16:10

Dla niewtajemniczonych in.expo.SUPER, NAJ, ULTRA.. :lol: :lol: :lol: .itd...oferowany sprzęt był za 400 zł Buuuhahaaaa:> :lol:
RamzeSS

Postprzez fazi 15 sty 2009, o 22:10

czytanie ze zrozumieniem sie klania...

moglbys sie czasem ugryzc w jezyk i przestac pisac durne komentarze.
fazi

Postprzez RamzeSS 25 sty 2009, o 12:05

Witam ponownie!

Czy kolega Fazi, mógłby mi wskazać błąd w zrozumieniu....pisanego tekstu ? :roll:
"czytanie ze zrozumieniem sie klania..."
Osobiście dosyć mam cwaniaków na forach :x. Kwota 400 zł, którą zaproponował Fazi była kwotą nieadekwatną do wartości rynkowej - patrz Allegro, sklepy on-line...; ale i do sprawności technicznych (sprzęt prawdopodobnie taktowany). Skądinąd wiem, że Bartony bardo dobrze się taktowały, szczególnie typu M0X4 (z cache 512k). Posiadałem, w zamierzchłych czasach (rok 2004-2006) takiego proca i udało mi się wyciągnąć (przy lekko podniesionej wartości napięcia) zysk rzędu 20% (z 1,913 MHz na 2.296MHz). Może i nie jest to imponujące, ale była to tzw. granica bezpieczna (nie przekraczała parametru jth). Przy takim stanie pracy moja grafika, w porównaniu z kolegą, pracowała bez zarzutów. Pragnę także przypomnieć, że taktowanie odbywa się poprzez (ogólnie mówiąc) parametry na płycie (U, f), a nie na samej grafice. Na obecnych grafach typy GF serii X200 już tak. Dlatego jest wysoce prawdopodobne, że płytka jest "lekko naruszona". Kondensatorki mogą być "wysadzone" :cry:
Dlatego też uważałem i nadal uważam, że kwota 400 zł (po mojej uwadze została zmieniona na 300zł) była ze duża!

Pozdrawiam Forumowiczów, a w szczególności Kolegę Faziego
RamzeSS

Postprzez fazi 28 sty 2009, o 12:41

Po pierwsze -
fakt - nie obcialem sie (ogloszenie kopiowane) i nie zmienilem ceny.

po drugie - cudownie ze umiesz pochwalic sie swoja wrecz olsniewajaca wiedza

po trzecie - nie zamierzasz kupic - nie wtracaj sie, to tak w ramach dobrego wychowania.

po czwarte - Twoje przypuszczenia sa dalekie od prawdy wiec - prosze zamilcz.
fazi

Powrót do Sprzedam